TicketSwap introduceert veiligheidscampagne #dontmissabeat

Maar liefst een kwart van de concertbezoekers hoort piepende of storende geluiden, maar slecht 3 op de 10 van hen draagt oordoppen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van TicketSwap - het platform voor veilige doorverkoop van tickets. Het bedrijf introduceert daarom vandaag - op World Hearing Day -  de veiligheidscampagne #dontmissabeat.

Het onderzoek toont dat minder dan de helft (44%) van muziekfans weet wat tinnitus is, en dat bijna de helft (46%) gehoorverlies heeft ondervonden door blootstelling aan lawaai. Ter vergelijking; 65% van de ondervraagden ziet zonnebrandcrème als een essentieel item, terwijl slechts 25% hetzelfde denkt over oordopjes. En dat terwijl maar liefst 1 op de 2 jongeren nu het risico op gehoorverlies door lawaai.

Met de campagne hoopt Ticketswap muziekfans bewuster te maken van het belang van gezond gehoor. TicketSwap, dat in Nederland samenwerkt met evenementen als Dekmantel, Awakenings en Wildeburg wil zowel muziekfans als organisatoren van evenementen inspireren om van sonische veiligheid een prioriteit te maken - zodat muziekliefhebbers op de eerste rij van hun favoriete artiesten kunnen genieten zoals de bedoeling is.

TicketSwap wordt gerund door iets meer dan 220 muziekliefhebbers, die allemaal muziek leven en ademen. We weten hoe waardevol de ervaring van live cultuur is voor ons dagelijks leven: het heeft een unieke kracht om ons emotioneel en intellectueel te inspireren en te verheffen. Als gemeenschap zijn we erop gebrand dat iedereen zo lang mogelijk van muziek kan blijven genieten. Uit de laatste gegevens die we hebben verzameld blijkt dat we als muziekindustrie niet genoeg doen om de gezondheid van het gehoor te beschermen. Ik ben er dan ook trots op dat TicketSwap vandaag een langetermijnverbintenis aangaat om ervoor te zorgen dat muziekfans wereldwijd goed geïnformeerd worden over de acties die ze kunnen ondernemen om veilig van muziek te kunnen blijven genieten. James Fleury, Marketing Manager bij TicketSwap.

In samenwerking met de UK Hearing Conservation Association, die samenwerkt met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zal #dontmissabeat dit jaar tijdens het hele festivalseizoen bestaan uit DJ-partnerships en verder medisch specialistisch onderzoek naar sonische veiligheid. TicketSwap sponsort deze zomer ook cool-off zones op Kultlab festivals Into The Woods, Into The Woods ADE en Wildeburg - inclusief een telefonische kunstinstallatie geïnspireerd op sonische veiligheid.

Velen van ons houden van het geroezemoes en het plezier van het bijwonen van optredens en festivals. Omdat de geluidsniveaus meer dan 100 dB kunnen bereiken, kunnen zelfs korte optredens onomkeerbare schade veroorzaken, zoals doofheid, oorsuizingen, overgevoeligheid voor lawaai en een verhoogd risico op dementie en cognitieve stoornissen. Wij vinden dat iedereen op een veilige manier van geluid moet genieten, zodat het een leven lang meegaat. Door het gebruik van oordoppen bij live-muziek krijg je nog steeds de volledige ervaring. Vermijd om recht voor de luidsprekers te staan en geef je oren soms wat rust. De UKHCA is er trots op TicketSwap te steunen met hun Sonic Safety Campaign en hoopt dat dit leidt tot bewustwording en actie om concert- en festivalgangers te behoeden voor gehoorschade, zodat ze nog lang van live muziek en entertainment kunnen genieten! Clare Forshaw, oprichter en directeur van de UK Hearing Conservation Association.

Volg ons op Instagram, TikTok en YouTube om deel te nemen aan #dontmissabeat bij @ticketswap

Download TicketSwap in de AppStore of zie de website www.ticketswap.nl.

Over TicketSwap

TicketSwap is the safest and easiest app for fans to buy and sell tickets to their favourite concerts, festivals, sporting events, theatre shows and club nights.

With over 9 million users in 36 countries, TicketSwap protects fans from overpricing by ensuring tickets are exchanged at fan-friendly rates. The platform is currently available in 9 languages and supports the 14 most used currencies.

Together with its unique anti-fraud technology (SecureSwap) and partnerships with over 6,000 venues, promoters, festivals and ticketing companies worldwide, the company is dedicated to offering a fair, safe and simple experience for fans attending more than 40,000 live events globally every year.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste TicketSwap nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL